De bewoners van erve Zeldenrijk 

donderdag 27 december 2007

 
EugŔne Zeldenrijk,
Geboren te Rotterdam, van jongs af aan altijd al energiek en creatief.

Als waterman daag ik mezelf uit actiever in het nu te leven, er uit te halen wat er in zit, en mijn kindertjes goed op de wereld te zetten.

 Lieke Maria Zeldenrijk
Op 2 augustus 2003 geboren te erve Zeldenrijk in de binnenlanden van Emst.

 Noud Geert-Jan Zeldenrijk
Op 15 januari 2005 geboren te erve Zeldenrijk in de binnenlanden van Emst. 

 

Jacqueline van het Erve
Ons geheim !!!! (Op basis van 3 jaar ervaring)
In feite hanteren we een aantal zeer eenvoudige basis principes: we begonnen aan de klus met de (in)stelling:
  • we hanteren geen tijdsplanning, omdat we simpelweg niet weten hoe lang dingen gaan duren, hoeveel hulp we krijgen. (ok als je dan een planning wilt: we hanteren meerdere jaren) 
  • neem letterlijk afstand van de verbouwing: woon ernaast in plaats van er in: dus een caravan! Niet te klein vanwege de jaren die je er in woont (zie boven).
  • doe iets omdat je het wilt doen en niet omdat je vindt dat het moet, je woont in principe al op de plek die je verkoos waarom er ook niet al van genieten? Het heeft er in geresulteerd dat we na 2 jaar in de boerderij woonden maar de grond er om heen ook al enigszins was ingericht en vorm begon te krijgen. Dus niet alleen verbouwen maar ook lekker genieten van het 'buiten' leven.
  • verwacht niet te veel en liever niet te snel, bij voorkeur niets, neem zaken zoals ze komen het gaat toch anders dan je verwacht en....ze zijn vaak al gebeurd voor je er erg in hebt dus veranderen kun je het toch niet meer.
  • oordeel niet, het verandert nooit iets aan de situatie maar be´nvloed wel je gemoedsrust en het kost nog eens sloten energie.

 En Hendrik?
Die moet het doen zonder zijn tweelingbroer Herman. Die heeft wel zo intens en geweldig genoten van de eerste drie maanden op erve 'Zeldenrijk' dat hij de overdosis blik zonder voer niet heeft aan zien komen: die is doodgereden. 

Hendrik heeft het rijk sindsdien alleen en zichtbaar prima naar zijn zin. Hij heeft in 3 jaar een zorgvuldige reputatie opgebouwd: als de schrik van elke muis, mol en rat, doolt hij elke nacht rond op het erf en onze landerijen. We beschikken inmiddels over een "Mouse Free Zone" van enkele tientallen meters rondom de boerderij.