Lieke's eerste levensjaar

Versie zondag 06 februari 2005  

  
In september ben je al wat uitgedeukt en wordt je wat meer 'baby'. Als referentie nog even de foto net na je geboorte....
In je wieg op de slaapkamer.

Anderhalf uur op de wereld en al heerlijk pitten. Je hebt voor drie dagen voedsel voorraad bij je. Dus we hoeven ons geen zorgen te maken. Buiten is het 22 graden en het wordt vandaag 30 graden. 

Zaterdag 2 augustus om 09:00 uur.

Het is al oktober, en je bent verbaasd over de snelheid waar mee het allemaal gaat. Waarschijnlijk nog verbaasder dan wij: "Geniet er maar van hoor..." werd er gezegd in de eerste weken na je geboorte. 
Met wallen onder onze ogen tot aan de horizon was dat wat moeilijk te accepteren. Nu weten we al iets beter...

Net na het eten is het feest, daar voor niet: je bent 3,5 maanden hebt dorst en je wilt snel drinken. Gelukkig weten we dat zodat we snel weer een lach op je gezichtje kunnen toveren.

Het is alweer november 2003.

Wanneer we je even kwijt willen, of gewoon onze handen vrij willen hebben stoppen we je in de automatische schommel: voor zeker 5 minuten vind je dat wel wat, daarna begint het nu gauw te vervelen. De eerste maanden was het wel een uitkomst.

November 2003

In december 2003 moeten we je vast laten wennen aan de gevolgen van de teruglopende economie: iedereen moet er een schepje boven op doen, dus we hadden een baantje voor je als hulp in onze huishouding op het oog. Hier heb je net je uniform gekregen....

Maar voordat jij gaat schoonmaken gaan we eerst jouw schoonmaken. In de tummy tub in de gootsteen in de keuken: een waar feest, ongekende vrijheid en behaaglijk warm....

Later zal je er nog naar terug verlangen hoe heerlijk ongecompliceerd je leventje nu is.

 

Het is Januari 2004, je bent 5 maanden en wilt mee-eten aan tafel. Je kinderstoel is nog wat aan de grote kant: we moeten alle beren en knuffels uit de kast trekken om je te stutten en klem te zetten opdat je niet omvalt. 

Maar de opwinding van al dat nieuws doet je zichtbaar goed.

 

En dit is je kamer rond de jaarwisseling:hij is af en de reactie van kinderen rond e 4-5 jaar zijn heel bemoedigend: ze willen allemaal ook zo'n kamer. Pappa kan er wel een bedrijfje in beginnen.....

Het lijkt net of je bedje in het weiland staat en de zon -nog net al bij je geboorte- de de sterren van de hemel straalt....

februari 2004 je bent nu een half jaar en je koppie begint steeds meer 'vorm' te krijgen, eten als de beste en slapen nog beter. Nog steeds geen tandjes.....peruren die hap dus.

 

De tandeloze versnellingsbak omstreeks maart 2004. Maar om te zeggen dat je er mee zit...

We schrijven april 2004, in de box in de keuken, spelen met Lego. Lachen en flink praatjes. Nog 2 maanden en je bent de box uit. Je eerste tandje is ook een feit. Maar waarom daar nou zoveel gehuil bij moet....(voor de kenners: nachten, oeverloze herrie, vanwege wat ivoor wat doorkomt. De natuur is helemaal niet zuinig met energie).

En met tandjes kan je overal aan sabbelen, gelukkig kwijlt de hond van de buren meer, dus valt het allemaal wel mee. Ts inmiddels strak mei 2004 geworden, nog niet echt lekker weer buiten.

In juni en juli wel en de vele douchebak-sessies werpen haar vruchten af, je bent gek op water, vindt vliegen geen probleem getuigen ons tripje naar Turkije deze maand. Volgende maand 1 jaar, tsjonge.

Jawel, En jaarrrr!!!!!!! Wat is dat snel gegaan, en weer net als op je geboortedag stralend mooi weer. Op je nieuwe kruip fiets in de achtertuin. Neef Jannick is stick jaloers.

 

Naar Lieke's tweede levensjaar
Terug naar wie zijn wij