Wilde en mindere plannen

Update 28-1-2001

Schetsplan begane grond
Na het zetten van de handtekening in juli, zijn we als een wilde aan het meten geweest om te kijken wat met met onze steenklomp konden beginnen. Met de hulp van Hester, een vriendin van m'n zus, is daar deze schets uitgerold. 
Basis is het 'geraamte
' ofwel gebinte van de boerderij wat we in de woon- kamer (met openslaande tuindeuren, volledig in het zicht willen houden. Aan de zuidkant (onderkant op schets) komt een vide (je kijkt dus niet tegen het plafond maar tegen het schuine dak. Hierin komen 2 schuine dakramen waardoor veel (zon) licht in de woonkamer kan. Een niveauverschil, van circa 30 cm brengt ons in de woon keuken, de bestaande voordeur wordt verplaats naar het midden van de voor gevel en komt uit in een 2 meter brede en 5 meter lange hal. Aan de noordkant een bijkeuken en studeerkamer.
Schetsplan verdieping
Dat valt niet mee zonder bestaande bouw tekeningen. Hoe breed is het boven wat is de helling van het dak? In ieder geval maar 2 dakkapellen op het noorden, lekker koel in de winter. Maar wat een gepuzzel met de trap. We zochten naar een mooi grote master bedroom in combinatie met een aansluitende badkamer, beide met daglicht. Heel wat halffabrikaten hebben het licht aanschouwd en of dit hem wordt? We hebben gelukkig nog alle tijd, zelfs het trapgat valt nog te verschuiven nadat we de benedenmuren hebben gezet.