Versie B ten behoeve van eigen gebruik 

Versie maandag 28 november 2005  

Plattegrond bgg
Na wat afwegingen en aanpassingen tijdens de bouw is dit de definitieve plattegrond geworden. We hebben de lange muur in de woonkamer laten verspringen om het een oudere uitstraling te geven. Midden tegen de muur staat de haard.
Vooraanzicht
Onze werktekening: in ieder geval met roeden bij de raampjes boven en het keuken raam omdat deze er ook inzaten toen we het huis sloopten.Feit is dat zo'n regio architect vanaf een stukje papier een beslissing neemt, de hele sfeer van de boerderij in werkelijkheid niet kent, en bepaald waar de omgeving buiten naar zit te kijken. De smaak van 1 man...stel je voor... 

Een tip: gewoon ja en amen knikken en als ze weg zijn er roeden opplakken....

Wiener roeden zijn dan een goed alternatief.

Zuidgevel
We hebben een extra raam voor licht in de keuken toegevoegd. En twee grote liggende dakramen (Velux dakramen) in de woonkamer waardoor er zomers zon via de bovenramen en 's winters via de lage zijramen in de woonkamer schijnt.
Achtergevel
Hetzelfde verhaal als bij de voorgevel, gewoon wel roeden, en achteraf staat het geweldig...We zien soms boerderijen in het buiten gebied waar zo'n architect 'zijn  wil' heeft laten gelden. Hier komt volgens ons het spreekwoord: "over smaak valt niet te twisten" vandaan.

Nieuw zijn ook twee dakkapellen.

Noordgevel
Die dakkapellen zijn hier dus goed zichtbaar, hierdoor ontstaat boven geweldig veel ruimte. In riet gedekt echt een plaatje