Logboek september 2001

Versie zaterdag 05 juli 2003  

Op de kwekerij.

In het najaarzonnetje met de 'lange hak' (schoffel) op de kwekerij het vuil een beetje onder de duim houden. 

September 2001.

Vanaf de slootkant.

Een weelderige sierkalebassen oost. Jacqueline heeft er meer dan een kruiwagen afgehaald.

De hoek van de studeerkamer

En dan te bedenken dat je daar in die gezellige winkeltjes 2 euro voor betaald! Nou begrijp ik waarom het daar zo gezellig is.

 

De voorgevel vanaf het bakhuis .

Om dit najaar de centrale vloerverwarming te kunnen stoken willen we de badkamervloer er in hebben liggen. En omdat we houten plafonds hebben maken we gebruik van zogenaamde zwaluwstaartplaten. Door hun speciale vorm zijn die platen bekisting en wapening tegelijk. In een 10 cm dikke cementvloer komt de vloerverwarming en de afvoer van de wastafels e.d. De WC-afvoer komt in een dikkere pijp in een koof tegen de achter muur. Hier dus de plaatjes via het logeerkamerraam naar binnen.

Op de kwekerij vanaf de slootkant richting Zwerus.

Het is een beetje vast gereden door jaren lang trekkeren. Om hier goed te kunnen kweken heb ik besloten het zaakje 1 keer diep te spitten. Met de hand dus....Wel lache want nu ik dit schrijf (ruim 2 jaar later, weet ik dat ik het nog een ker over heb gedaan met een graafmachine.  

Een zaterdag in September 2001.

 

 

In de woonkamer richting Nijbroekerweg. 

Een stel uit oost europa kwam de cement dekvloer er in vlijen. Ik mocht willen zo snel vloerverwarming te kunnen leggen. 2 dagen lag het spul er in. Tip voor degene die meelezen: niet laten afsmeren met puur cement als je er tegels in cement op wilt leggen. Wel afsmeren wanneer je tegels wilt 'lijmen'.

Vrijdag en zaterdag 29 September 2001.

In de bijkeuken.

Buiten staat er een te scheppen, via een buis wordt het naar binnen geblubberd. Niks kruien niks kapot trappen gewoon via een buis.

Laatste Vrijdag en zaterdag in september 2001.

 

In de gang onder de trap.

Nu de buizen nog zichtbaar zijn het systeem even afvullen om eventuele lekkage nog te kunnen zien. We hadden netjes gewerkt nergens een lekje.

September 2001.

 

De voorgevel.

Als laatste klus in september een mooie ouderwetse lamp bij de voordeur. Zo een met een kooldraad lamp er in. 

september 2001.

 

 

 

Terug naar logboekoverzicht