Vloerverwarming Augustus 2001

Versie dinsdag 04 februari 2003  

In de keuken vanuit de gang bekeken. 

Dit krijg je als een 15 kuubs busje vloerverwarmingmaterialen lost in de keuken, dit leveren we dus sowieso in aan te verwarmen lucht er van uitgaande dat al het materiaal een plaatsje vind in huis..... 

 

In een hoekje van de hal. 

Het begint uiteraard met de plaats te bepalen van de verdeler, die het cv water verdeeld over de verschillende vloerverwarmingschoepen.

 

 

Ter hoogte van de oude hilde en de achtergevel.

We beginnen met de 5 cm dikke vloerisolatie, die nog eens extra komt boven de 10 cm bodemisolatie die de betonvloer scheidt van de grond. er zitten ruitjes op geprint zodat straks makkelijk de leidingafstand kan worden aangehouden

De woonkamer.

 ...Nu schaars gekleed is nog niet direct een voorstelling te makken van een behaaglijke vloerverwarming, maar het begin is er weer, zoals we tot nu toe elk deel projectje zijn begonnen.

De hoek van de hal vanuit de woonkamer.

Via een gat in de muur tussen de woonkamer en de hal moeten in totaal vijf leidingen de kamer in komen.

 


Even kijken hoe het uitkomt met de te hanteren leiding afstand van 10 cm. Hoe verder de leidingen uit elkaar hoe minder warm water per vierkant meter vloeropppervlak en dus hoe minder warm het wordt bij een vaste watertemperatuur. Zo willen we in de hal maar tot 18  graden stoken en in de woonkamer bijvoorbeeld 21 graden.

Waar vroeger de grup lag.

De leidingafstand van 10 cm is duidelijk te zien. Gerard rolt de buis uit en ik niet hem vast met een speciaal niet-apparaat.

 

Om de open haard heen....

 

Jacqueline erbij, nog sneller werken. Hieronder 350 meter buis in de woonkamer. Voor de handigheid zijn de buizen voorzien van een print die de lengte aangeeft, wel zo prettig als je niet 50 cm te kort wil komen nadat je 48,5 meter hebt zitten vastnieten......
De verdeler waar elke groep afzonderlijk wordt aangesloten. Een thermostaat voorkomt dat er te heet water door de vloer stroomt, en een aparte pomp stuwt het water door de leidingen.

Eind augustus zijn we nog niet helemaal klaar.

Terug naar maandoverzicht Augustus 2001