Schilderwerk

Versie februari 2002

Aan de zijkant van de boerderij op een paar bokjes van de aannemer lekker aan het schilderen.

Het vooraf schilderen van de houten vloerdelen is een idee van Jacqueline. Zo hoeft ze straks niet op z'n kop te schilderen. Uitgaande van een oppervalk van de verdieping van 8 bij 1 meter. Boven en onderkan van de planken en in totaal 3 keer in de verf heeft ze 90x2x3 is 540m2 meet een rollertje staan schilderen....

24 april 2001, een lekker voorjaars- zonnetje.

Een kiekje vanaf de hooizolder...

Het zelfde verhaal, weet je trouwens het verschil tussen hout en een gemeente ambtenaar: hout werkt. En omdat de vloerdelen dus kunnen gaan werken heeft Jacqueline de veer en de groef ook mee geschilderd....je moet er maar opkomen.

 

Van binnen naar buiten, nog geen glas in de kozijnen.

Nu de rietdekker verlaat is kan Jacqueline mooi rechtop bij de oude stalramen staan en zo lekkerder schilderen.

5 mei 2001, 't is alweer wat frisser maar wel droog. 

Het zijn er gelukkig maar 4....
Bij een heerlijk voorjaarszonnetje en in afwachting van hulptroepen is Jacqueline hier bezig met aflakken van de kozijnen. Beetje romig geel of zo...
De voorgevel wordt ook onder handen genomen....

Hulp van Manfred en Pauline, het is mooi weer, bloedje heet zelfs, zit ze in de schaduw te schilderen. Wel logisch bij zon wil de verf niet uitvloeien...

24 mei 2001 een stralende lente dag zo warm dat de zomer hempjes spontaan uit kast zijn getrokken een warm welkom voor de hulp troepen.

 

Het oude mestluik....vanuit de woonkamer bekeken.
En wat een tempo houden de dames er in: in een dag rondom de boerderij alles wel een keer geraakt, of met grondverf of met aflak. Wel fijn het schilderen van de kozijnen voordat de deuren en de ramen worden afgehangen. Kun je er lekker bij en eventuele beschadigingen worden met de laatste aflaklaag weggewerkt. 

Wat valt de nieuwe voeg op tegen dat oude grijs zeg. Knapt er echt van op.

De keukenbalken in oud blauw....

Hulp van Lizzy Geurts eerst blauw gronden en daarna hoogglans aflakken. We doen de balken eerst en daarna pas de verdieping vloer er op scheelt met afplakken, kun je lekker kwasten..

Zondag 27 mei 2001 een stralende lente dag zo warm dat het binnen lekker koel is. (het glas zat er nog niet in, wel plastic tegen de tocht.

 

 

Het lijkt al heel wat...

Maandoverzicht

startpagina logboek

UpdatesHome