De ruwbouw en riet perikelen

Interactieve pagina                      Versie 4-5-2001

  Toen Hans op 2 maart weer eens de stoute schoenen had aangetrokken vielen zijn en zijn zoons ogen uit de kassen. Wat was er veel veranderd!

En omdat te illustreren hebben we bij sommige foto's een grapje uitgehaald beweeg je muis er maar eens over heen...

Met Hans en Jelmer ging het hartstikke goed Jelmer moest wel wennen aan de snelheid van verandering van de omgeving.

  Vorderingen ruwbouw (interactive)
Moet je voor de gein je muis eens over het plaatje links bewegen...zo snel gaat het dus. Zo was het op 4 februari 2001 en zo is het op 6 maart. In een maand tijd gewoon even binnenmuren, een groot gedeelte van de handgeschaafde balklaag er in en alvast maar begonnen met verwijderen van het rieten dak.
  De hal in ruwbouw (interactive)
Het verschil tussen 18 februari en 3 maart, maar het is bekend dat ruwbouwen snel gaat, het woord zegt het niet voor niets.
Hier rechts de oplossing voor schoonheid in de voorgevel: een raampje in de spouwmuur zodat het de voorgevel niet ontsiert..
 Binnenspouw achtergevel
Bob en Jan maken de woonkamer wat warmer, Bob lijmt de kalkzandsteen blokken en willekeurige volgorde en Jan bemoeit zich met de rollaag.  En je ziet dat is een secuur werkje, waar hij zicht baar lol in heeft. T'is in elk geval droog...

 

 

 
Jack op het dak!!!!
 Zowel binnen als buiten wordt volop gewerkt. Gerard is links bezig met riet opbossen, de rietkwaliteit was dermate dat we grote delen hebben bewaard.

Rechts een doorijkje vanuit de studeerkamer door de hal naar de keuken.

 Na een dak riet opbossen willen we het binnen toch nog een beetje droog houden. Wisten wij veel wat dat over 2 weken zou opleveren...

Van binnen ziet het er zonder riet er vreemd uit. En een gescheld vanuit de sporen en gebintebalken...
(tierende houtwormen zonder regenpak).

Onder zie je dat niet alleen de mannen het dak op kunnen. Vrouwen kunnen even goed het dak op. Jacqueline in het bijzonder. De zoon van de vorige eigenaar reeds stapvoets met zijn trekker langs: die geloofde zijn ogen niet.

Onder: Jack op de nok van Erve Zeldenrijk.

 
En ook onder aan het dak vind je JacK: de rotzooi op de aanhanger harken en opstoken.
 Jacqueline onder en Eugène boven druk bezig met het dak van hun toekomstdroom.

Na een weekend of wat ziet het er van binnen bekeken dus zo uit.

 

Links is weer interactive picture waar zichtbaar is gemaakt wat deze 2 heren aan het doen zijn. Boven onze trekker met kiepaanhanger en een berg te verstoken riet. Bekijk maar eens hier hoe dat er uit zag.

 
  De situatie op 18 maart 2001: al het riet eraf en de helft van de oude sporen en rietlatten eruit gezaagd...Waar zijn we toch helemaal mee bezig!!
 
  De situatie rond 25 maart 2001: alle sporen weg en na een storm alle zeilen er ook maar af gehaald.
 
 Terug naar startpagina logboek31 maart 2001: het halfsteens deel van de voorgevel is er maar afgehaald: het stond op instorten, we zijn nu zo ver dat het allemaal toch niks meer uit maakt: nu is het een kleine stap maar wanneer je straks aan het voegen bent en je duwt de gevel naar binnen zouden we er nog spijt van krijgen als we het niet gedaan zouden hebben.