Stallen

Update 23-10-2000

Schuur of opengewaaide zolder?
Het wordt tijd voor een platte grond, dit is de hooischuur met daaronder ruimte voor koeien enzo.

Hieronder zie je hoe dat er van binnen uitziet. Als je op de hooizolder gaat staan heb je een perfect uitzicht naar de omgeving. Bij het panorama zie je wat ik bedoel.

Onze tractor moet natuurlijk droog staan. Met een dommekracht (ouderwetse krik) hebben we de bestaande vloer 80 cm opgekrikt en op nieuwe liggers gelegd.

De koeienstal..
21 bij 8 meter, grof beton en vurenhout. Geen sfeerplaatje maar wel 20 meter schoon te maken en te dempen mestkelder.Wat we er mee willen is nog niet helemaal duidelijk, helemaal vol met stapelbedden of zo.

Voorlopig is het een ideale opslag voor onze 2e hands bouwmaterialen.

Echte hooizolder
De schuur los van de boerderij bestaat uit een hoog deel en een lager deel. Dit is het lagere deel waar je op je rug met het luik open puik naar een voorstelling van het weer kan kijken.

Wat dacht je van flinke bliksem en donder midden in de nacht? Zag ik daar nou iemand met een groot blinkend keukenmes....

De werkuigenschuur
Deze schuur is de meest oostelijke op het perceel. Een oude kapschuur met asbest golfplaten en staanders die van de ptt zijn geweest. Als je stil bent kun je er de boktor aan het werk horen. En dat is geen geintje! Ik geloofde het ook niet toen m'n buurman het me zei, maar we zijn samen wezen luisteren het is dus echt zo!

De rotzakken vreten in de zeven jaar, die ze nodig hebben om van larve tor te worden, een duizendje of 5 maal hun eigen lichaamsvolume aan hout naar binnen. Reden voor de kapschuur om door de hoeven te zakken. De eerder genoemde telefoonpalen en dommekracht boden ook hier een tijdelijke oplossing.

Op termijn willen we hier een mooie nieuwe houten (douglas) veldschuur bouwen om de auto's uit het zicht te onttrekken.Terug naar startpagina Boerderij