Van Vinexhuis naar caravan

vrijdag 03 december 2004

Gewoon de gasmeter in de boerderij los (gele zegelkapjes blijven soms heel...) en de oude aansluiting vervangen door een nieuwe van tyleen leiding. Natuurlijk komt er wat zand in de leiding tijdens het leggen: dan laat je het zaakje gewoon even blazen, wel uit kijken met open vuur..

Bewoonbaar maken..
Op 1 september 2000 is de caravan geplaatst door Aalt met z'n 4x4 Nissan Patrol. Vanaf dat moment hebben we alleen maar gewerkt aan het bewoonbaar maken van de caravan. De installatie van de caravan brandde op propaan gas dus 2 jaar sjouwen met gasflessen?? Nou wij niet, eruit dus die handel en aardgas aansluiten. 


Waterleiding en riool..
Tja, water en afvoer ervan zijn onmisbaar, maar nooit voorhande waar je het hebben wilt. Onze boerderij is van het type "eigen rioolkelder", na 6000 m3 doortrekken is de kelder vol en moet je hem leeg (laten) zuigen. Vroeger spoot je dat gewoon over het land, nu nog steeds, of je maakt een overloop in de sloot. Gat hakken buizen leggen en slootje graven. In werkelijkheid een klus van enkele dagen. Afvoer naar de kelder en overloop van de kelder naar de sloot, bij elkaar hebben we geloof ik 40 m geul gegraven.

Televisie en Radio?
De jongens van UPC bellen is een van de oplossingen, maar dat kan dan even duren. Manfred zit in de heelal-horeca en doet dus dingen met zenders & schotels...Als je trouwens nog eens wat via een sateliet de wereld over wilt hebben, doe maar een mailtje, dan regelen we wat.

Hier dus grondstation Emst, een schotel die met een elevatie van 30 graden en een kompasrichting van 228 graden (zuidzuidwest) een kanaaltje of 670 uit de lucht vist.

 

De eerste visite
Op 1 oktober 2000 zitten we dan warm en droog op onze bouwplaats.

Dankzij Manfred wordt de hele operatie vastgelegd op internet en hebben we een internet pagina!!!

Na het zien van Stalberg.nl hadden we toch wel zo iets van "dat zou leuk zijn" maar om daar als www-digi-leek aan te beginnen? Terwijl je ook een verbouwing doet?

Dat valt al doende dus reuze mee.

Hier Manfred (rechts), Jacqueline Pauline en ikzelf, zij de gek. Wat ik met m'n rechterhand aan het doen ben blijft een raadsel. Wel handig programma trouwens dat Paintshop pro.