Onze Caravan

vrijdag 03 december 2004

De verbouwing van onze boerderij kan wel even gaan duren. We denken zelf enkele jaren. We hebben overwogen om, zoals anderen dat ook doen, in een hoekje van de boerderij te gaan wonen en zo telkens door te schuiven. Jacqueline had daar meer bezwaar tegen dan ik. Omdat we heel wat van plan waren (zie plannen) kozen we toch voor een caravan, zo konden we desnoods het hele huis slopen en toch stofvrij wonen.
Hoe ziet hij er uit?
Hij is 3,5m bij 9,5 m een heeft een grote woonkamer met keuken en zithoek, een badkamer met douche, en een slaapkamer van 3,5 bij 2,5. Hij wordt normaal gesproken verwarmd met propaangas.

Hoe kom je aan een 2e handsje?
Onze houten meer dan 20 jaar oude caravan. Gevonden op camping de Veldekster in Ugchelen, die er helaas over 2 jaar mee stopt. 
Iedereen moet dus weg en veel mensen zien op tegen de rompslomp van verplaatsen.

Caravan achter de auto?
Een sta caravan kopen is 1, maar hem naar de boerderij verslepen is 2. Na wat rondbellen hebben we een mannetje gevonden die met een jeep en een lier ons nieuwe tijdelijke onderkomen  wel van de camping wilde halen en een transporteur die het 3,5 meter brede gevaarte wel over de openbare weg wilde verplaatsen.
Waarom in een caravan?
Het was eerste de bedoeling om "intern steeds door te verhuizen". Uiteindelijk verviel echter deze mogelijkheid vanwege de wilde plannen de hele boerderij in te delen zoals we het zelf wilde: dus helemaal kaal te halen op de buitenmuren en het dak na. Een grootscheepse verbouwing ok, maar meerder maanden in de rotzooi zitten, dat zagen we niet zo zitten.
Een beetje behelpen met de ruimte..
Het is natuurlijk geen volwaardige woning, alles is wat kleiner. Ook onze eethoek, poppenstoeltjes en een knus tafeltje alsof je bij vrouwtje theelepel op bezoek bent.

Badkamer en zo
Maar wel een heuse badkamer met toilet en een slaapkamer (geen foto dat wordt te intiem) van 2,5 bij 2,5 en een computerruimte van 1,5 bij 2 meter, waar ik, als we niet bezig zijn, de pagina's aan het bouwen ben.

 Van Vinexhuis naar Caravan
Wat komt er bij kijken?