Home   Wat is Avatarģ?

Avatar is het krachtigste, puurste zelfontwikkelings- en zelfontplooiingsprogramma dat er is. Het bestaat uit een reeks ervaringsgerichte oefeningen waarmee je jezelf kunt ontdekken en jouw bewustzijn kunt richten op wat je wilt bereiken. Daarbij vormt jouw leven de basis en zul je jouw eigen unieke en verassende inzichten ontdekken en ervaren vanuit verschillende perspectieven. Je ontdekt hoe je in elkaar zit. Avatar is een negendaagse training (in drie delen) in zelfsturing die over de hele wereld wordt gegeven door een netwerk van gekwalificeerde Avatar Masters.

Stel jezelf eens de volgende (of vergelijkbare) vragen:
Zou je af willen van oude belemmeringen, ervaringen of herinneringen die je ongelukkig maken? 
Zou je jouw overtuigingen willen afstemmen op je (levens) doelen om ze zo ook daadwerkelijk te kunnen verwezenlijken?
Zou je je zekerder willen voelen over jouw vermogen jouw eigen leven vorm te geven? 
Zou je een hogere wijzere, meer vreedzame uitdrukking van jezelf willen ervaren? 
Zou je de mogelijkheid willen hebben om boven verdriet, schuldgevoelens, kwaadheid, onmacht in de wereld of in jezelf uit te stijgen en te ervaren hoe het werkelijk is? 
Zou je graag die bewustzijnstoestand willen ervaren die gewoonlijk wordt omschreven als verlichting?
Dan is Avatar beslist iets voor jouw! 

Over IdeeŽn Overtuigingen en wat je gelooft.
Je ideeŽn, binnen Avatar spreken we van overtuigingen, bewust of onbewust, bepalen de manier waarop je naar de buitenwereld kijkt, hoe je je leven ervaart. Is het niet verwonderlijk dat je de wereld om je heen prettiger ervaart naarmate je lekkerder in je vel zit, terwijl de wereld feitelijk niet verandert is. Door jouw ideeŽn trek je bepaalde ervaringen aan, en die geven de overtuigingen die er al waren meer kracht.

JE OVERTUIGINGEN BEPALEN JE ERVARINGEN. WAT JE ERVAART ONTHULT WAT JE GELOOFT

Als je niet gelooft dat dit zo is, dan ervaar je het als niet waar, waarmee je ervaart wat je gelooft. 
Wat je als waar ervaart, is: 'Mijn ervaring stemt overeen met wat ik geloof en daarom is het waar.'
'Wat je als onwaar ervaart, is: 'Het ziet er niet uit zoals ik geloof dat het eruit zou moeten zien.'

Het is dus uiterst handig als je je overtuigingen en ideeŽn kan hanteren.

Hoe doe je dit concreet met Avatar? 
In de Avatartraining worden je overtuigingen via ervaringsgerichte oefeningen bewust gemaakt. Je kan dan kijken of die ideeŽn je helpen of eerder blokkeren. Waarna je niet helpende overtuigingen kunt loslaten of veranderen. Hiervoor zijn er aangepaste oefeningen. De oefeningen zijn zeer concreet en praktijkgericht. Jij kiest waaraan je wil werken en hoe ver je een item wil onderzoeken. De training is individueel binnen een groep. Je werkt in je eigen tempo, voor jezelf en met jezelf. Je krijgt intensieve, individuele en stimulerende coaching. Het programma is zeer afwisselend. Leesteksten wisselen schriftelijk onderzoek en waarnemingsoefeningen in de buitenlucht af. Sommige oefeningen doe je alleen, andere met een collega cursist of met je Avatar master. Een hťťl enkele in groepsverband.

Je leven na de cursus.
Nadat mensen Avatar gedaan hebben gaan de meeste mensen door een bepaalde periode heen waarin zij de zaak laten bezinken. Want ze komen in een gloednieuwe staat van bewustzijn terecht waarin ze kunnen kiezen wat ze willen. Ze komen erachter hoe ze zichzelf kunnen bevrijden uit wat voor soort situatie dan ook waarin ze vastgelopen zijn. Wat ze gewoonlijk in die periode doen, is een paar lange - termijn - doelen voor zichzelf vaststellen, plannen maken, besluiten datgene in het leven te willen doen waar ze echt warm voor lopen. Dat is ook deel van de cursus. Er zijn instructies hoe je dat kan doen.

Resultaten.
In ieder geval:
Het vermogen een realiteit naar je wil te veranderen of te creŽren.
De wetenschap dat er nooit iets kan voorvallen wat je niet aan kan.
Bijna altijd:
Meer (levens) energie, het leven makkelijker aankunnen, minder (tot geen) weerstanden hebben/voelen. Meer begrip voor anderen en van anderen.

En:
Het ontmoeten van warmte, waardering, een gevoel van trots, voldoening bij wat je doet.

Voor verder informatie kun je  kijken op Avatar.nl, waar je tevens een contactpersoon in je eigen omgeving kunt vinden.

Avatarģ, ReSurfacingģ en Star's Edge Internationalģ, zijn geregistreerde servicemerken van Star's Edge Inc. Alle rechten voorbehouden. © 2003 Star's Edge International